BLOG
Hem bitki hem hayvan ile birlikte bir hayat sürebilir miyim?
Elbette mümkün fakat dikkat edilmesi gereken belirli konular mevcut. Hayvanlar için toksik olabilecek bitkiler söz konusu bu bitkileri eve alırken dikkat etmeye veya farklı alanlarda beslemelerini gerçekleştirmeye özen göstermemiz gerekmektedir. Köpeklerimiz çok fazla bitkilere meraklı değilken, kedilerimiz özellikle içgüdüsel olarak toprak eşeleme, tadına bakma gibi durumları pek sık yapmaktadırlar. Tabii bu durumlar her ne olursa olsun evcil hayvanınızın davranış durumuyla alakalı bir konu.
Hangi bitkiler kedi ve köpekler için zararlı?
Toksik bitkiler; Kuşkonmaz, Difenbahya, Fil kulağı, Begonya, Aloe Vera, Mısır Bitkisi, At kestanesi, Kenevir, Sarımsak, Soğan, Zambak,Tütün, Zakkum, Yüksük otu
Toksik olmayan bitkiler;Hava bitkiler, Zebra succulent, Dua çiçeği, Geyik Boynuzu, Dağ palmiyesi, Kurdele çiçeği, Orkideler
Hayvanımı bitkilerden nasıl uzak tutarım?
Ayrı odalarda yaşamlarını sürdürebilirler veya doğal güçlü kokuları sprey haline getirip onları uzak tutabilirsiniz. (nane,sirke,sarımsak)
Hayvanım zararlı bitki yedi ne yapmalıyım?
Hemen veteriner hekiminiz ile iletişime geçip. Evcil hayvanınızı oradan uzaklaştırmalısınız. Bu mümkün değilse bitkiyi oradan uzaklaştırmalısınız. Kusabiliyorsa kusmasına yardımcı olabilirsiniz. Temiz havadar bir alana çıkarılmalı ve bitkinin adı veya fotoğrafı ile hekiminize gitmelisiniz.
Kedim veya köpeğim bitki yedi zararlı mı?
Evcil hayvanınız toksik olsun veya olmasın bir bitki türünden fazla miktarda tüketti ise lütfen veteriner hekiminize başvurunuz.Eğer toksik bitkilerden az miktarda tükettiğini düşünüyorsanız bile her ihtimale karşı veteriner hekiminizle irtibata geçiniz.Kusma, ishal, mide bulantısı, ateş, göz yaşı akıntısı, deride döküntüler, öksürük ,kasılma,titreme, koordinasyon bozukluğu,gibi şikayetleriniz olursa veteriner hekimize danışınız.
Her madde zehirdir, zehir ile ilacı ayıran dozudur.